Håndværket

Med bæredygtighed i tankerne, er bevidstheden om materialevalget og produktionen aktuel. Der er derfor fokus på fuld materiale udnyttelse og dermed minimal spild. Mange af smykkerne hos Nans Studio er lavet i polymer ler, her går intet ler til spilde, da det overskydende ler fra tidligere smykker, bliver brugt til at skabe nye delikate nuancer og mønstre. Hvilket er en af de mange grunde til at polymer ler er så fantastisk og fascinerende at arbejde med, da der hele tiden skabes noget nyt og helt unikt. 

 

Et materiale, der kræver grundighed og finesse

Kærligheden ligger i alle de små detaljer og i det langsomme håndværk, hvor passionen for sanselighed og formsprog kommer til udtryk. 

 

Polymer ler er et materiale, der kræver utrolig meget forarbejdning. Der er mange processer, for at kunne fremstille et smykke, der er i høj kvalitet, elegant og detaljefyldt. Alle lerstykker bliver slebet i hånden over flere omgange med forskellige typer sandpapir, samt renset og poleret, for at sikre en fin finish og fjerne ujævnheder i form af luftbobler, der risikerer at komme under behandlingen af leret og i brændingen. Efterfølgende bliver delene nøje sammensat af Nanna Sofie selv, der matcher mønstre, farver og perler, for at give det smukkeste resultat.

Hvert smykke er der derfor lagt enorm meget tid og kærlighed i, håndlavet ene og alene af Nanna Sofie med fokus på mødet mellem kunst, funktion og håndværk.